Sinä löysit - eväitä ensiaskeleisiin

Who We Are

main_mediagettyimages-83909066.jpg
Miten Jeesus muuttaa elämäsi?

Onko ihmisen oltava täydellinen ja virheetön, koska on pyytänyt Jumalaa antamaan elämän virheet ja synnit anteeksi sekä muuttamaan elämän? 

EI! 
Kristityn elämä ei ole sen enempää virheetöntä kuin täydellistäkään. Se on elämää Jumalan kanssa, Hänen armonsa varassa. Myös kristitty erehtyy ja tekee syntiä ja pyytää sitä anteeksi Jumalalta päivittäin.

Uuden elämäsi alussa sinulla on varmasti monia kysymyksiä ja myös joitakin epäilyksiä. Kun olet kutsunut Jeesuksen elämääsi, suhteesi Jumalaan on varmalla pohjalla. olet astunut sisälle uuteen elämään, jota elät yhdessä kaikkivaltiaan Jumalan kanssa.
Mitä tapahtui, kun kutsuit
Jeesuksen elämääsi?

 1. Hän antoi syntisi anteeksi
  "Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden tulla runsaana osaksemme ja suonut meille kaikkea viisautta ja ymmärrystä." (Ef. 1:7-8)
 2.  Hän antoi sinulle oikeuden tulla Jumalan lapseksi
  "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka ikinä uskovat häneen. He eivät ole syntyneet verestä, eivät ruumiin halusta, eivät miehen tahdosta, vaan Jumalasta." (Joh. 1:12-13)
 3. Hän tuli sinun elämääsi eikä milloinkaan jätä sinua yksin
  Jeesus sanoo: "Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." (Matt. 28:20.)
 4. Hän antoi sinulle uuden elämän
  "Jokainen, joka on Kristuksessa, on siis uusi luomus. Vanha on kadonnut ja uusi on tullut tilalle." (2. Kor. 5:17.)
 5. Hän antoi sinulle ikuisen elämän
  "... ja tämä elämä on hänen Pojassaan (Jeesuksessa). Jolla on Poika, sillä on elämä. Jolla ei ole Jumalan Poikaa, sillä ei ole elämää. Tämän kaiken olen kirjoittanut teille, Jumalan Poikaan uskoville, jotta tietäisitte, että teillä on iankaikkinen elämä." (1. Joh. 5:11-13.)
Vaikka elämäsi päättyisi ja kuolisit jo tänään, voit olla varma siitä, että saat viettää ikuisuuden Jeesuksen seurassa.
 
Kaikki edellä mainittu on mahdollista vain Jeesuksen Kristuksen kautta. Näitä asioita ei voi ansaita omilla teoilla, vaan ne ovat Jumalan lahja kaikille, jotka uskovat Jeesukseen.
 
Raamatussa sanotaan: " Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan sen Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisten tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä." (Ef. 2:8-9.)
butterfly.jpg
planning-man-indicates-key-hole-and-aspire.jpg
Miten suhtautua epäilyksiin ja syntiin?

Kun olet nyt kutsunut Jeesuksen elämääsi, sinulla on uusi suhde Jumalaan, taivaalliseen Isääsi. Hän on nyt sinun Isäsi, ja sinä olet Hänen lapsensa. Hän on lahjoittanut sinulle uuden elämän ja antaa lupauksen ikuisesta elämästä kanssaan. Hän ei koskaan petä eikä hylkää sinua.

Vaikka olet antanut elämäsi Jumalalle, sinulle saattaa tulla epäilyksen hetkiä. sinusta saattaa tuntua, että et olekaan oikea kristitty.

Monet tekijät vaikuttavat tunteisiimme, esimerkiksi terveys, elämäntilanteet ja ihmissuhteet. Tunteet vaihtelevat, eikä niihin voi luottaa. usko ei riipu tunteista. Tuntui miltä tuntui, voit luottaa siihen, mitä Jumala sanoo ja lupaa Raamatussa. Voit aina tuoda kaikki huolesi Jumalalle rukouksessa, myös epäilyksesi.

Synti elämässämme tarkoittaa sitä, että puhumme, ajattelemme ja teemme asioita, jotka eivät ole Jumalan mielen mukaisia ja rikkovat suhteitamme toisiin ihmisiin. Kun vanhat tavat ja asenteet pyrkivät esiin, älä lannistu. olet edelleen Jumalan lapsi. olet täysin armahdettu, mutta joudut aina välillä toteamaan, että taas tuli tehtyä väärin. kadu syntiä ja tunnusta ne Jumalalle. Hän antaa ne anteeksi.

Jos huomaat tahtovasi tehdä jotain väärää, voit kertoa siitä Jumalalle. Muista, että kaikki ihmiset myös kristityt tekevät syntiä. Luit aivan oikein: myös kristityt tekevät syntiä. Siksi tarvitsemmekin Jumalan anteeksiantoa joka päivä. Onkin hyvä päivittäin käsitellä asiat, jotka hiertävät jumalasuhteessamme. synnin tunnustaminen on tärkeää. "Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." (1. Joh. 1:9.)

Kun Jumala palauttaa mieleesi jonkin synnin tai lankeat syntiin
 • tunnusta se Jumalalle
 • kiitä jumalaa Hänen anteeksiannosta
 • pyydä Jumalaa muuttamaan väärät asenteet ja teot
  Voit luottaa siihen, että Hän myös tekee niin.

Kun käännymme Jumalan puoleen ja samalla pois vanhoista syntitottumuksista, kyseessä on parannuksen teko, joka eheyttää suhteesi Jumalaan ja myös lähimmäisiin. "minä tunnustin sinulle syntini, en salannut pahoja tekojani. Minä sanoin: `Tunnustan syntini Herralle.`Sinä annoit anteeksi pahat tekoni, otit pois syntieni taakan." (ps. 32:5.) 
Voimme luottaa Jumalan sanaan, Raamattuun. Se ilmoittaa, että olet armahdettu, kun pyydät syntejäsi anteeksi. Älä kuutele tunteitasi, jos ne väittävät muuta. Jumala voi rohkaista meitä korjaamaan ja korvaamaan aiheuttamamme väärät tekomme siinä määrin kuin se on mahdollista ja pyytämään anteeksi niiltä, joita olemme kohdelleet väärin. Ihmissuhteemme voivat näin parantua ja vahvistua.
Etsi luotettava uskova ystävä, jonka kanssa voit puhua sinua vaivaavista asioista ja joka voi rukoilla kanssasi asioittesi puolesta. Hakeudu mukaan seurakunnan toimintaan. Seurakunnassa on valtuutettuja ja luotettavia rukouspalvelijoita ja sielunhoitajia, ja siellä saat raamatunopetusta siitä, mikä on Jumalan tahto meidän ihmisten (sinun ja minun) elämään. Uskovien yhteys, rukous ja raamatunopetus vahvistavat ja varustavat sinut voimallaan elämään tätä uutta - kristityn - elämää.
 
faith-hope-and-love-2EAN3R3.jpg
Seurakunta ja yhteys toisiin uskoviin

Raamattu kehottaa meitä viettämään aikaa muiden kristittyjen kanssa. Voimme keskustella ja jakaa ajatuksia ja kokemuksia sekä rohkaista ja tukea toisiamme. "Pitäkäämme huolta toinen toisestamme ja kannustakaamme toisiamme rakkauteen ja hyviin tekoihin. Me emme saa lyödä laimin seurakuntamme yhteisiä tilaisuuksia, niin kuin muutamilla on tapana, vaan meidän tulee rohkaista toisiamme, sitä enemmän mitä lähempänä näette Herran päivän olevan." (Heb. 10:24-25.)

Tule mukaan joukkoomme, seurakuntaamme rohkeasti ja kerro päätöksestäsi, jonka olet tehnyt; lähteä seuraamaan Jeesusta. Seurakuntamme yhteystiedot ja tilaisuuksien kellon ajat löydät näiltä kotisivuilta. Seurakunnassa tapaat muita kristittyjä ja opit tuntemaan Jumalaa yhdessä muiden kanssa. Seurakunnassa voit myös käydä ehtoollisella, joka vahvistaa uskoasi siihen, että Jeesuksen sovitustyö koskee juuri sinua. Raamattutunnit ja muut hengelliset tilaisuudet seurakunnassa sekä kristilliset tv- ja radio-ohjelmat ovat myös hyödyllisiä , kun haluaa kasvaa uskossa ja Jumalan tuntemisessa.


Raamattu ja rukous

Varaa aikaa ja sopiva paikka päivittäiseen Raamatun lukemiseen ja rukoukseen. Raamatun lukemisen ja rukoukseen. Raamatun lukemisen voit aloittaa esimerkiksi Uuden Testamentin puolelta Johanneksen evankeliumista. Sen luettuasi voit siirtyä muihin evankeliumeihin ja Uuden Testamentin kirjeisiin. Uusi Testamentti tutustuttaa sinut Jeesukseen ja Hänen opetuksiinsa. 

Voit lukiessasi alleviivata Raamatustasi jakeita, jotka puhuttelevat sinua. Rukoile ja pyydä Jumalaa avaamaan sinulle lukemaasi, että Hän Pyhän Hengen kautta ohjaisi sinua ymmärtämään Raamattua ja soveltamaan sen opetuksia elämässäsi.

Rukoile päivittäin. Rukouksessa voit kertoa ja puhua Jumalalle ajatuksiasi, tarpeitasi, huoliasi ja ilonaiheitasi sekä unelmiasi. Hän on kiinnostunut sinusta ja sinun elämästäsi. Jeesus itse opetti isä meidän -rukouksessa rukoilemaan jokapäiväistä leipää. Arkiset tarpeemme ja huolemme ovat Jumalalle tärkeitä. "Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalanrauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa." (Fil. 4:6-7.)

 
YAR_9782a.jpg

Seurakunta sinua ja meitä varten

Olet sydämellisesti tervetullut kanssamme yhteisiin tilaisuuksiin ja jumalanpalveluksiin. Katso eri tilaisuuksien päivämäärät ja aikataulut: Tilaisuudet