top of page

Jeesus nostaa, kantaa ja pelastaa

Tässä ajassa moni ihminen kokee paljon ahdistusta ja turvattomuutta sekä etsii elämäänsä rauhaa. Pari viimeistä vuotta elämässäni ovat raivonneet myrskytuulet, jotka ovat aiheuttaneet ahdistusta, levottomuutta ja toivottomuutta. Myrskytuulet ovat olleet kovia ja armottomia. Ne ovat satuttaneet ja nöyryyttäneet yhä uudestaan ja uudestaan.
Ihmisen kohdatessa elämässään uhkaa on inhimillistä, että katse saattaa harhailla pois Kristuksesta ja otamme käsiimme omat voimat etsien ratkaisua asioihin ja tilanteisiin sekä ongelmiin. Tunnustan, olen löytänyt itseni tämän keskeltä. Nöyrtyminen ja kasvojen menettäminen on tehnyt kipeää ja satuttanut repien haavoja sydämeni maaperään, joita erilaiset - niin ihmisten kuin maailman vaatimukset - ovat syventäneet. Olen kuvitellut, että hyökkäys olisi paras puolustautumiskeino, mutta olenkin löytänyt itseni kompuroimassa rähmälläni.


Kiitos Jumalalle, olen kuitenkin saanut Pyhän Hengen äänen vaikuttaessa minussa kääntää katseeni takaisin Jeesukseen ja pyytää anteeksi suuttumisiani ja kovia sanojani. Jumala on armossaan auttanut minua hapuiluni keskellä löytämään kasvonsa. Hän on myös auttanut tekemään laskelmaa elämästä ja tietoisen valinnan; valitsen Isä sinun tahtosi ja nöyrryn, vaikka tekee kipeää. Valintani tuloksena olen voinut yhtyä sydämestäni Raamatun Paavalin sanoihin: ”Minä luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla.” Näissä hetkissä Jumalan Pyhä Henki on noussut sieluni puolustajaksi ja johdattanut Jumalan tahtoon, kuten Johannes evankeliuminsa 14. luvussa jakeessa 26 toteaa: ”Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.”


Ahtaalta avaralle


Taipuminen ja nöyrtyminen ovat monien kipuilujen aikaansaannosta, jossa Jumala on vaikuttanut Jeesuksen sovitustyön tähden Pyhän Hengen voimalla. Hän on nostanut ahtaalta avaralle - rakkaudesta luotuansa kohtaan. Mikä suuri armo onkaan tietää ja luottaa siihen, että Jeesuksen veri puhuu hyvää Jumalan edessä, sinusta ja minusta, vaikka kompuroimme ja kaadumme, kunhan me vain haluamme täydestä sydämestä seurata Jeesusta. Myrskyjen keskellä olevat ahdistus ja turvattomuus vaihtuvat Hänen rauhaansa niin kuin Johannes Evankeliumissa on kirjoitettu: ”Rauhan minä (Jeesus) jätän teille: minun rauhani — sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö (14:27).
Rohkaisen sinua ystäväni elämäsi myrskyjen keskellä. Ahdistus ja turvattomuus saa vaihtua Hänen rauhaansa. Jeesuksen seuraajina meillä on Hänessä hyvä osa, jota meiltä ei oteta pois, kuten Jeesus toteaa Luukkaan Evankeliumissa (10:42) Marialle: ”Maria on valinnut hyvän osan, jota ei häneltä oteta pois.”Olen Kyösti Svart ja kuulun perheeni kanssa Porvoon helluntaiseurakuntaan. Toimin sen yhtenä vanhemmiston jäsenenä. Minulle lämmin ja aito kohtaaminen toisen ihmisen kanssa on tärkeää, varsinkin tässä ajassa, kun yksinäisyyttä ja osattomuutta on niin paljon.

103 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page