top of page

Kuka on oikea uskovainen?

Kuka on oikea uskovainen? Tämä tärkeä kysymys on synnyttänyt vuosisatojen aikana monia erilaisia yhteisöjä ja joukkoja, joiden johtajat ja jäsenistö ovat nähneet itsensä muita parempina uskovaisina. Monin verroin tärkeämpää, kuin oma tai toisten arvio uskon määrästä on se, mitä Jumala meistä ajattelee. Sellainen, jolle kysymys henkilökohtaisesta uskosta tulee elämän tärkeimmäksi, ei jouda muiden uskoa mittaamaan.Uskon vilpittömyys eikä myöskään vahvuus ole ratkaisevin tekijä, ihminenhän voi uskoa jopa valheen. Ratkaisevinta on uskon kohde. Maailman pienin usko (sinapinsiemenen verran) riittää pelastamaan maailman suurimman syntisen, jos uskon kohteena on Jeesus Kristus.

Todellisen uskovan tuntomerkki on Jeesuksen omien sanojen mukaan se, että ihminen pysyy uskollisena Hänen Sanalleen. Sanalle, joka on kokonaisuus. Siksi siitä ei voi ottaa vain niitä, jotka miellyttävät itseä ja sivuuttaa ne, jotka eivät jotenkin sovi nykyiseen elämäntyyliin. Vanha suomalainen sanonta toteaakin, että elämä on kokorahan ramina ja palosta maksetaan hengellä eli on otettava kaikki tai ei mitään, koska se on sen hinta.

Jeesus sanoo sanassaan: "Jos te pysytte uskollisina minun sanalleni, te olette todella minun opetuslapsiani." (Joh. 8:31). Uskomisessa on siis kysymys siitä, että uskotaan totena pidettävää asiaa ja uskollisuudessa taasen siitä, että usko on enemmän kuin vain tuon asian totena pitämistä. Se on elämää ja toimimista Sanan mukaan sekä Sanan totuuden tunnustamista silloinkin, vaikka itse tekee Sanan vastaisesti - Sanan totuus ei mukaudu meidän aivoituksiemme tai tekojemme mukaan.


Medi

Olen Mertsi MEDI Ärling iloisella huumorilla varustettu 50-vuotias mies. Arvomaailmassani jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja tärkeä. Rakastan diakoniatyötä ja elämää, jossa Jumala seisoo mukana molemmilla jaloilla.


93 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page