top of page

Polvesta polveen

Perheeni muutti Suomesta Kanadaan, kun olin 2 vuotias. Vierailin Suomessa ensimmäistä kertaa 18-vuotiaana, jolloin tapasin sukulaisia. Ilmajoella pikkuserkkuni kertoivat minulle, että alueelta on yli 3000 sukulaistamme, jotka löytyvät paksusta sukukirjastamme. Sain muutama vuosi sitten DNA-testin joululahjaksi. Sen kautta löytyi lisää sukulaistietoja. Sukuluettelot ja DNA-testit ovat mielenkiintoinen tapa tutustua omaan historiaan, mutta joskus sukulaisia löytyy yllättävällä tavalla. Kun asuimme pienessä Tansanialaisessa kylässä Serengetin kansallispuiston kupeessa, sinne saapui uusi lähettiperhe Suomesta. Keskustelussa ilmeni, että meillä on yhteinen isoisoäiti, joten mehän olimme pikkuserkkuja, mikä oli iloinen yllätys.
Raamatun lupaus on: ”Tiedä siis, että Herra, sinun Jumalasi, hän on Jumala, uskollinen Jumala, joka pitää liittonsa ja uskollisuutensa voimassa tuhansiin polviin asti niille, jotka rakastavat häntä ja pitävät hänen käskynsä (5 Moos 7:9)”.


Sukututkimukset ja testit ovat kiinnostavia, mutta kokemukseni on, että sukulaisuus Jumalan perheeseen kuuluvina on vielä tärkeämpi. Oman perheen sekä uskon perheen jäsenet rukoilevat, ja rukouksien seuraukset ulottuvat sukupolvesta toiseen. Sukupuustani löytyi papistoa ja useita Jeesukseen uskovia. Myös omat vanhempani rukoilivat lasten, ja lastenlasten puolesta, että Jumalan tahto tapahtuisi elämässämme. Joskus Jumalan johdatus ja siunaus ei näy heti, mutta myöhemmin voi todeta, että Hän on johdattanut ja siunannut. Matkan haasteet eivät tee sitä tyhjäksi, että päämääränä on voitto!


Isäni, joka syntyi 1907 oli Tampereella koulutettu insinööri. Kun muutimme Kanadaan, isäni ei osannut englantia ja sai työtä hitsarina sekä tiilitehtaassa. Kahden työn ohessa hän rakensi meille omakotitaloa. Eräänä päivänä kun hän muurasi kiviaitaa, hän sai sydänkohtauksen. Hän joutui sairaalaan kolmeksi kuukaudeksi ja äitini joutui elättämään kuusi lastaan. Sairasvuoteella Jumala muistutti isääni hänen kutsustaan julistaa evankeliumia. Isä pohti, miten on mahdollista uudessa maassa kielitaidottamana elättää suurta perhettä julistamalla sanaa.


Pian tämän jälkeen hän sai kutsun tulla pienen 40 jäsenisen suomalaisen helluntaiseurakunnan pastoriksi Montrealissa, ranskankielisessä suurkaupungissa, jossa emme olleet koskaan käyneet.


“Olen kuuden lapsen perheen isä, joten millä me elämme? “

“Saat työpaikan konepiirtäjänä isossa firmassa, ja esimiehesi on suomalainen.”


Tämä oli ihme! Eläkeikään asti Isälläni oli oman ammattinsa työ, ja työn ohessa hän julisti evankeliumia. Monet lähetystyöntekijät matkustivat Montrealin kautta, ja yöpyivät meillä. Ruokapöydässä sain kuulla kaukaisista maista, ihmisten kärsimyksistä, avun tarpeesta ja monen pelastuksesta. Silloin sain Jumalalta kutsumuksen auttaa ihmisiä. Olen kokenut Jumalan johdatusta oman perheen kanssa, kun olemme olleet mukana auttamassa ja siunaamassa ihmisiä neljällä mantereella. Jumala on kuullut rukouksia ja Hänen läsnäolonsa ja siunauksensa on seurannut meitä kaikkialla.


Kun Jeesus saa johtaa, elämme siunauksessa. Mutta miten muuten voisikaan olla? Elävä Jumala kuulee rukouksia. Jeesus itse ja Pyhä Henki rukoilee puolestamme, kun luovuttamme itsemme hänelle (Room 8:34, 27). Joku on sanonut; älä koskaan lopeta rukoilemista ja rukoile eniten silloin, kun on vaikeinta rukoilla. Rukous vaikuttaa sukupuolesta toiseen.


Rukoilkaamme Jeesuksen lupaamaa yltäkylläistä elämää jälkeläisillemme. Raamattu sanoo: Jumalalle, joka meissä vaikuttavalla voimallaan kykenee tekemään monin verroin enemmän kuin osaamme pyytää tai edes ajatella, olkoon ylistys seurakunnassa ja Kristuksessa Jeesuksessa kautta kaikkien sukupolvien, aina ja ikuisesti (Efes 3: 20-21).

Kokemuksesta voin kertoa että olen elänyt yltäkylläistä elämää hengellisesti, fyysisesti, ja henkisesti. Ja siunaus on jatkunut lasten ja lastenlasten elämässä. Jeesus lupasi sen. Jokainen voi kokea kokonaisvaltaista yltäkylläistä elämää. Jokaisen osuus on vain luovuttaa koko elämän hallinta Jeesukselle. Hän pelastaa ja johdattaa. Hän on yltäkylläisen elämän lähde. Lupaus kantaa polvesta polveen.
Lauri Sorila: Syntynyt kotona Turun läänin Lappissa 1954. Muuttanut 2v ja kasvanut Kanadassa. Yhden vaimon mies, kahden lapsen isä, ja viiden lapsenlapsen Pappa. Ollut kokonaisvaltaisessa lähetystyössä ulkomailla useamassa maassa vuodesta 1982. Koulutus: Arkkitehtuurin teknologi; kehitysyhteistyö BA; diakoni ja kehitysyhteistyö Mth. Eläkkeellä, mutta projektit jatkuvat kotona ja mökillä.

60 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page