top of page

Sinä olet Jumalan käyntikortti

Raamatussa Roomalaiskirjeessä (12:1-2) kehotetaan antamaan ruumiimme eläväksi uhriksi Jumalalle sekä annetaan ohjeeksi, ettei meidän tule mukautua tämän maailmanajan mukaan.
Ympärillämme olevat ihmiset eivät näe, mitä sisimmässämme tapahtuu. He eivät näe ajatuksiasi ja tunteitasi, unelmiasi tai vaikuttamiasi. Sosiaalisessa media antaa meistä omanlaisensa kuvan ja useimpien kohdalla se on aivan jotain muuta kuin todellisuus.

Ympärillämme olevat ihmiset eivät voi nähdä sisäistä antautumistasi Kristukselle. Ainut mitä he voivat nähdä on ruumiisi. Se toimii heille ikään kuin kuvastimena siitä, mitä sisimpäsi sisältää (vertaa ajatukseen: "Suu puhuu sydämen kyllyydestä"). Ryppyotsaisuus viestittää huolta tai paheksuntaa, hymy kiitollisuutta, nyrkkiin puristettu käsi vihamielisyyttä tai kiukkua jne.

Rupeatko saamaan pikkuhiljaa kiinni siitä, miksi Paavali Roomalaiskirjeessä kehottaa meitä antamaan ruumiimme eläväksi uhriksi? Syy on yksinkertaisempi kuin kuvittelemmekaan. Se, mitä me teemme ja miten käytämme kehoamme, viestittää muille, mitä me olemme sisimmässämme. Saatamme väittää seuraavamme Jeesusta, mutta jos tekomme ihan jotain muuta, ihmiset kyseenalaistavat väitteemme. Me olemme Kristuksen kirje ja käyntikortti tai mainos tälle maailmalle, toisille elämäksi ja toisille kuolemaksi. Eli minun käytökseni, toimintani ja tekemiseni ovat merkittäviä - niiden tulisi tuoda kunniaa Jumalalle.

Ei siis ole ihan sama, miten elämme ja toimimme. Haastavaa ajoittain, ainakin minulle. Kaikki tekemiseni ja toimintani ei tuo kunniaa Jumalalle, ei tuo, vaikka kuinka kiillottaisin sädekehääni ulkopuolisille. Siksi olen päättänyt tehdä pakko laskun armoon ja yrittää parhaani siinä, missä osaan ja ymmärrän. Täydelliseksi - niin minä kuin sinäkin - tulemme Kristuksessa.


Kuuntele Leonard Stenroosin tulkinta yhdestä upeaimmista lauluista armosta klikkaamalla tätä linkkiä tai kuvaa

Olen Mertsi MEDI Ärling. Arvomaailmassani jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja tärkeä. Rakastan diakoniatyötä ja elämää, jossa Jumala seisoo mukana molemmilla jaloilla. Erityinen kiinnostukseni kohde on uskon näkyminen arjen valinnoissa sekä heikon ihmisen ääni. Raamatussa minulla on kaksi tärkeää kohtaa: Psalmi 103 Kiitä Herraa minun sieluni äläkä unohda mitä hyvää Hän on sinulle tehnyt. Toinen löytyy Sl. 19:22 ihmisessä kauneinta on hänen laupeutensa55 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page