top of page

Sydämeni puutarha

Kävellessämme metsän halki ja saapuessamme hyvin hoidettuun puutarhaan, tulisi meille jokaiselle mieleen, että joku on tehnyt tämän eteen kovasti töitä. Luonnon keskellä kun ei ihan itsestään hoidettua puutarhaa synny - ei edes pitkänkään ajanjakson kuluessa. Jumala Luojanamme on Suuri puutarhuri.
Hoitamatta jätetyssä puutarhassa rikkakasvit ottavat vallan hyvin nopeasti, ja sen mukana hyötykasvit ja jalopuut näivettyvät ja muuttuvat hedelmättömiksi. Harva asia itsensä ja luonnon varaan jätettynä jalostuu, vaikka kehitysopin teoriat niin saattaisivatkin väittää. Sama ilmiö löytyy niin mikro- kuin makrotasolla. Yksittäistä ihmistä ja jopa kansaa voisi verrata puutarhaan. Hyvin hoidettuna meistä on lupa odottaa jotakin, omaan varaan ja villiintymään jätettyinä ei ole paljon hyvää odotettavissa.


"Hedelmistään puu tunnetaan", Jeesus sanoi. Pitkä ajanjakso ja kehityskulut saattavat sokaista meidät näkemästä metsää puilta ja kausaalisuutta (syy ja seuraus). Hyvinvointivaltiona meillä on vaurauden keskellä erittäin paljon pahoinvointia. Pitäisikö hälytyskellojen soida? Puutarhassa kaikki ei ole hyvin.


Saatamme ajatella, että syyt ovat taloudelliset ja/tai sosiaaliset. Uskallan väittää ettei ole. Syyt ovat paljon syvemmällä. Se, mikä on kristillistä, on myös sosiaalisesti oikeudenmukaisinta, kehityksellisesti kestävintä, taloudellisesti edullisinta, ympäristöllisesti puhtainta, perheille onnellisinta, kulttuurillisesti arvokkainta, tieteellisesti totuudellisinta. Miten on tänään sinun oman ja perheesi, yhteisösi, kansasi puutarhan kunto? Iso Kirja -opiston lehtori ja vararehtori Markku Ojaniemi on todennut osuvasti: "Tahdonvoima ei tuo muutosta. Hengelliset harjoitukset, kuten mietiskely, eivät tuo muutosta. Jumala tuo muutoksen. Harjoitukset kylläkin toimivat muutoksen välineenä."


Kesä on aika, jolloin voimme tarkastella omaa suhdettamme Jeesukseen ja hengelliseen puutarhaamme. Samalla tavalla kuin hyvin hoidetussa puutarhassa näemme Jumalan kädenjäljen, voimme myös nähdä Jeesuksen vaikutuksen elämässämme ja ympärillämme. Kesä tarjoaa meille tilaisuuden hidastaa tahtia ja pysähtyä mietiskelemään Jeesuksen opetuksia ja esimerkkiä sekä oman puutarhamme kuntoa.


Kuten puutarhan hoitaminen vaatii aikaa, vaivaa ja sitoutumista, myös Jeesuksen kanssa vaellus vaatii omistautumista ja ponnistelua. Kesän aikana voimme vahvistaa suhdettamme Jeesukseen rukoilemalla, lukemalla Raamattua ja osallistumalla hengellisiin tapahtumiin. Näiden harjoitusten avulla voimme antautua muutokselle ja avautua Jumalan johdatukselle elämässämme.


Kesä tarjoaa myös mahdollisuuksia jakaa uskoamme ja Jeesuksen rakkauden sanomaa muiden kanssa. Kesäjuhlat, leirit ja yhteisötapahtumat luovat tilaisuuksia kohdata ihmisiä ja keskustella uskosta. Voimme omilla teoillamme ja sanoillamme välittää Jeesuksen rakkautta ja armoa muille, antaen heille mahdollisuuden kokea samaa iloa ja toivoa, jonka Jeesus tarjoaa meille.


Kesäinen suhde Jeesukseen ei ole vain yksilöllinen, vaan se voi myös vaikuttaa yhteisöihimme ja kansaamme laajemmin. Jeesuksen opetuksista ja arvoista kumpuava rakkaus, oikeudenmukaisuus ja kestävä kehitys voivat ohjata päätöksiämme ja tekojamme niin sosiaalisessa, taloudellisessa kuin ympäristöllisessäkin kontekstissa. Jeesuksen seuraajina voimme olla valona ja suolana maailmassa, edistäen hyvinvointia ja oikeudenmukaisuutta kaikessa, mitä teemme.


Kesä tarjoaa meille ainutlaatuisen tilaisuuden syventää omaa suhdettamme Jeesukseen ja vahvistaa uskoamme. Voimme nähdä Jumalan kädenjäljen luonnossa, inspiroitua Jeesuksen opetuksista ja esimerkistä sekä jakaa uskoamme ja Jumalan rakkautta muille. Kun annamme Jumalalle tilaa elämässämme ja avaudumme hänen johdatukselleen, voimme kokea muutoksen ja syvemmän merkityksen elämässämme.

Joten kesän keskellä pysähdy hetkeksi, kävele metsän halki ja anna hänelle mahdollisuus laittaa yhdessä sinun kanssasi elämäsi puutarha kuntoon. Tunne Jumalan läsnäolo ja Jeesuksen rakkaus ympärilläsi. Anna kesän inspiroida sinua syventämään suhteesi Jeesukseen ja löytämään uutta voimaa ja merkitystä uskossasi. Ole avoin Jumalan johdatukselle ja anna uskosi kukoistaa kesän kauneudessa ja valossa.Olen Mertsi MEDI Ärling. Arvomaailmassani jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja tärkeä. Rakastan diakoniatyötä ja elämää, jossa Jumala seisoo mukana molemmilla jaloilla. Erityinen kiinnostukseni kohde on uskon näkyminen arjen valinnoissa sekä heikon ihmisen ääni. Raamatussa minulla on kaksi tärkeää kohtaa: Psalmi 103 Kiitä Herraa minun sieluni äläkä unohda mitä hyvää Hän on sinulle tehnyt. Toinen löytyy Sl. 19:22 ihmisessä kauneinta on hänen laupeutensa

57 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page