top of page

Tule ja seuraa minua!

Media on rummuttanut syksyn mittaan viestiä ‘Se löytyi’. Saatat ihmetellä, minkä pitäisi löytyä, ja samaan aikaan kaipaat elämääsi jotain syvempää tarkoitusta. Jeesus, koko maailman Vapahtaja, sanoo edelleen: ”Tule ja seuraa minua”. Päätös on sinun.Jokaiselle ihmiselle on luvattu ainakin kaksi taikka kolme ajanjaksoa elämässään, jolloin Jumala häntä aivan erityisesti kutsuu. Näitä nimitetään etsikkoajoiksi.


Etsikkoajan voi tunnistaa esimerkiksi siitä, että voi kokea sisäistä levottomuutta, ja huomaa jäävänsä pohtimaan useasti elämän haurautta tai lyhyyttä. Olo voi olla itkuinen tai haikea, saatat kokea syvää ikävää, ikävää johonkin, jota et oikein osaa edes sanoittaa. Voit kokea olevasi toivottoman eksyksissä taikka kosmisen yksin. Saatat vain toivoa hiljaa sydämessäsi, ”Voi kunpa joku löytäisi minut.”


Asialla on silloin Jumala, Luojasi. Hän, joka on luonut sinut, tuntee sinut paremmin kuin kukaan muu. Hän tietää, mitä kaipaat ja ennen kaikkea, mitä tarvitset. Hän etsii sinua ja kutsuu sinua. Hänen Henkensä vaikuttaa sydämessäsi ja Hänen rakkautensa vetää sinua juuri nyt puoleensa.


Jumala loi ihmisen yhteyteensä, elämään täyttä elämää kanssaan. Syntiinlankeemuksen seurauksena tuo yhteys särkyi. Voit lukea tuosta onnettomuudesta heti Raamatun alkulehdiltä, ensimmäisen Mooseksen kirjan luvusta 3.


Tässä ylenpalttisen, omahyväisen viisauden ajassa on leimattu saduksi uskoa yhtään mihinkään. Mutta mitä jos Raamattu onkin totta? Jospa onkin olemassa Jumala, joka on luonut kaiken ja jonka eteen me kaikki kerran joko joudumme tai pääsemme ja Hän kysyy, mitä elämällämme teimme ja miten vastasimme Hänen pyyntöönsä seurata Häntä?


Ratkaisu on tässä: Jumala korjasi itse rikkoutuneen yhteyden: Hän lähetti poikansa Jeesuksen sovittamaan ristillä koko ihmiskunnan itsensä kanssa. Tästä pelastustyöstä kertovat kaikki evankeliumit: Matteus, Markus, Luukas ja Johannes. Oikeastaan koko Raamattu.


Jumala on siis luonut sinutkin. Hän on rakentanut jokaisen ihmeellisen yksityiskohdan sinuun jo äitisi kohdussa. Hän rakastaa sinua ja odottaa sinua yhteyteensä, että voisi johdattaa sinut siihen täyteen elämään, jonka Hän on sinulle suunnitellut. Et ole Hänelle kuka tahansa vaan olet Hänelle ainutlaatuinen ja uniikki yksilö.


Jeesuksen työ ristillä on tie takaisin Jumalan yhteyteen. Sinun tarvitsee vain omistaa se itsellesi. Sanoa ”Minä uskon. Tarvitsen sinua, Jeesus”.


Yksi Jumalan suurimpia siunauksia - ja samaan aikaan yksi kovimpia kiusauksiamme - on ihmisen vapaa tahto. Sinulla on valta tehdä hyvää - ja valta tehdä pahaa. Sinun on valta valita oikein - mutta myös valta valita väärin.


Niinpä etsikkoaikaan voi kuulua myös melkoinen taistelu. Jumalalla on näet vastustajansa, joka on sielujemme vihollinen. Sen päämäärä on estää pääsysi Jumalan yhteyteen. Se tahtoo kahlita sinut menneeseen, valehdella ettei mikään voi sinua muuttaa. Älä kuuntele sitä.


Sisimmässäsi voi kuulua kaksi kovin vastakkaista ääntä. Ensimmäinen ääni voi kuiskia sinulle: ”Älä rupee miksikään hihhuliksi, mitä kaveritkin ajattelee!” Vastaavasti toinen ääni kuiskaa sinulle lempeästi : ”Tule. Minä autan sinua. Nyt on aika.” Näistä kahdesta äänestä jälkimmäinen on Jeesuksen ääni.


Saatat tuskailla ”Voi miksei me voida vaan automaattisesti päätyä oikeaan ratkaisuun?” Mutta Jumalapa ei tahdo seurakseen mitään robotteja. Hän haluaa voittaa sydämesi rakkaudellaan.


Tahdotko ottaa Hänen rakkautensa vastaan?

Päätös on sinun.


Jos mietit, pitäisiköhän ainakin kokeilla? Tahdon rohkaista sinua: Kyllä! Sinua odottaa maailman ihmeellisin seikkailu.Johanna Kotipelto

Nimeni merkitsee ”Jumala on armollinen”. Sen ymmärtäminen on tehnyt keski-ikäisen elämästä SUUREN seikkailun! Rukoukseni on, että Jeesus saisi kauttani rohkaista kanssamatkaajia, missä ikinä kohtaammekaan.

63 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page