Porvoon helluntaiseurakunta
elää
lähellä Jumalaa, lähellä Ihmistä
&
Keskellä elämää

Porvoon helluntaiseurakunta on vuonna 1949 perustettu helluntaiseurakunta, johon kuuluu noin 250 jäsentä. Seurakunta sijaitsee Porvoon keskustan alueella.

 

Helluntaiseurakunta on itsenäisenä helluntaiseurakuntana osa Suomen helluntaiherätystä, johon kuuluu noin 45 000 ihmistä ympäri Suomea, mikä nostaa helluntaiherätyksen maamme suurimmaksi vapaakristilliseksi liikkeeksi.

 

Vuonna 2012 Porvoon helluntaiseurakunta on rekisteröitynyt uskonnolliseksi yhdyskunnaksi, Suomen Helluntaikirkon jäsenseurakunnaksi.

Seurakuntaa johtaa vanhemmisto, jonka työskentelyyn osallistuu myös
seurakunnan pastori Ari Niemi.

 

MIHIN ME USKOMME

RAAMATTU.jpg

Raamattu

Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta

Jumala

Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta

Jeesus1.jpg

Jeesus Kristus

Pyhä Raamattu on Pyhän Hengen innoituksesta syntynyt Jumalan sana ja oppimme ainoa perusta

vanhurskaus-unsplash-mohamed-nohassi.jpg

Ihminen, synti ja vanhurskaus

Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja yhteyteensä, mutta syntiinlankeemuksessa ihminen joutui eroon Jumalasta. Uskomalla Jeesukseen ihminen saa lahjaksi vanhurskauden ja uudestisyntyy Jumalan lapseksi.

PH_edited.jpg

Pyhä Henki

Kun ihminen ottaa vastaan Jumalan valmistaman pelastuksen, Pyhä Henki tulee häneen asumaan. Jeesus Kristus kastaa uskovan Pyhällä Hengellä, joka jakaa armolahjoja seurakunnaan rakentumiseksi niin kuin apostolien aikana. Uskova on tarkoitettu elämään Pyhän Hengen täyteydessä Hengen hedelmää kantaen.

Seurakunta

Seurakunta on Kristuksen perustama ja johtama, apostolien opetukselle rakennettu uskovien yhteisö. Kaikki uskovat kaikkialla ja kaikkina aikoina kuuluvat yhteen ja yhteiseen seurakuntaan, joka näkyvällä tavalla ilmenee paikallisseurakuntana. Jeesus Kristus käski seurakuntaansa tekemään kaikista kansoista opetuslapsia, kastamaan ja opettamaan heitä. Seurakunta muodostaa hengellisen papiston, jonka tehtävänä on palvella Herraa ja osoittaa kristillistä rakkautta kaikkia ihmisiä kohtaan.

kaste2.jpeg

Kaste

Jeesuksen asettama kaste liittyy Jumalan pelastustyöhön. Kaste toimitetaan uskovalle Jeesuksen Kristuksen käskystä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen veteen upottamalla. Kastettu liitetään paikalliseen seurakuntaan.

Jtulee.jpg

Jeesuksen paluu

Jeesus Kristus tempaa lupauksensa mukaan seurakuntansa luokseen, minkä jälkeen hän tulee kuninkaana hallitsemaan koko maailmaa. Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan. Tämä on vanhurskaiden ikuinen osa.

ehtoollinen.jpg

Ehtoollinen

Ehtoollinen on Jeesuksen seuraajilleen asettama muisto- ja yhteysateria, jossa hän on uskon kautta itse läsnä. Ehtoollinen julistaa Jeesuksen sovitustyötä ja on osallisuutta hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa.

ylösnousemus.jfif

Ylösnousemus

Kaikki ihmiset kokevat ruumiillisen ylösnousemuksen. Vanhurskaat nousevat elämän ylösnousemuksessa ja jumalattomat tuomion ylösnousemuksessa.